Használt vitorlások

Új vitorlások

Elektromos motorcsónakok

Eladók oldala

Elérhetőség

Eladó luxus-vitorlás, yacht, hajó, elektromos motorcsónak a Balatonon

Dragon

Eladó Dragon típusú vitorlás versenyhajó 

 Eladó Dragon típusú vitorlás

Jellemzők:

1967-es évjáratú, a norvég Johan Anker hajótervező által tervezett, egyárbocos, tőkesúlyos, 5 személy befogadására képes, teljes teakfa-borítású, gyönyörűen felújított, jól kormányozható és igazán fordulékony vitorlás versenyhajó, amely alkalmas nagy szélben és kis hullámzás mellett is a jó manőverezésre.

A Dragon bár könnyen kormányozható, de nagyon érzékeny, minden mozdulatra azonnal reagál. Kiválóan cirkál, de nagy szélben is stabil, biztonságos. Főleg erősebb szelekben képes jó teljesítményre.

A változékony időjárású skandináv vizekre tervezett, elegáns, klasszikus 'cirkáló' formájú hajó a mai napig is igen népszerű. Igazi kuriózumként szeli a "Magyar-tenger" hullámait!

1948-1972 között olimpiai versenyosztály volt. Annak ellenére, hogy 1972 óta már nem olimpiai osztály, 26 országban közel 1700 egység versenyez. Eredetileg fa építésű konstrukció volt két fekvőhellyel, így akár túrázásra is alkalmas volt. Kiváló menettulajdonságai és kezelhetősége miatt azonban elsősorban, mint versenyhajó terjedt el. Magyarországon is kedvelt típus, az osztályszövetség jelenleg 25 aktív hajót tart számon. Magyarországon az első példány 1955-ben került vízre.

A versenyző hajókon kívül, több szép régi fahajót találni a Balatonon, amit tulajdonosaik túrázásra, örömvitorlázásra használnak!

Átadása új gazdájának egy SELVA Capri (3,7kW) típusú külmotorral, 2x8ST + 2x10ST Andersen csörlőkkel, téli takaróponyvával és kerekes tárolóállvánnyal értendő. Jelenlegi vitorlázata pedig, két garnitúra, North Sails típusú Groß + Fock + Spinnaker vitorlákból áll.

 

Műszaki adatok:

Legnagyobb hosszúság:  8,90 m  / Legnagyobb szélesség: 1,95 m

Legnagyobb merülés: 1,40 m  /  Vízkiszorítás: 1,72 t

Árbocmagasság: 10,4 m  / Befogadóképesség: 5+1 fő

Vizsga érvényessége: 2015.09.03.

 

A hajó ára:  7.000.000.-

 

További fotók:

Dragon

Dragon

Dragon

Dragon

Dragon

Dragon

Dragon

Dragon

Dragon